Συνάντηση Προεδρείου ΕΣΕΕ με το νέο Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου - esm.com.gr
1091
post-template-default,single,single-post,postid-1091,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Συνάντηση Προεδρείου ΕΣΕΕ με το νέο Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου

Ο νέος Διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία της ΕΣΕΕ και συμμετείχε σε συνεδρίαση του Προεδρείου της Συνομοσπονδίας.

Η συνάντηση του κ. Διοικητή με το Προεδρείο της ΕΣΕΕ είχε ενημερωτικό χαρακτήρα ως προς τα θέματα του Οργανισμού, τον ευαίσθητο χώρο που καλύπτει και τις ενδεδειγμένες πολιτικές, με σκοπό πάντα την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Διοικητή για την παρουσία του στην συνεδρίαση του σώματος, ανέπτυξε τους άξονες, που κατά την ΕΣΕΕ πρέπει να υλοποιηθούν και οι οποίοι έχουν ως εξής:

  • Ο ρόλος των κοινωνικών εταίρων πρέπει να είναι ουσιαστικότερος στα ζητήματα του ΟΑΕΔ και στις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης.  Η ΕΣΕΕ ζήτησε την σύσταση Επιτελικής Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού, η οποία θα έχει την άμεση εποπτεία για τα μεγάλα στρατηγικά ζητήματα που αφορούν τη διοικητική διάρθρωση και την αποκέντρωση του Οργανισμού.
  • Τακτική διενέργεια των προγραμμάτων ΛΑΕΚ 1-25 σε ετήσια βάση και σύσταση ομάδας εργασίας με την συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων, για την υποβοήθηση της σχετικής διεξαγωγής.
  • Χαλάρωση των κριτηρίων για την υπαγωγή των εμπόρων στην απόδοση του βοηθήματος ανεργίας και διάθεση του πλεονάσματος του σχετικού λογαριασμού στον ΕΟΠΥΥ για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανέργων εμπόρων και των οικογενειών τους.
  • Επιδότηση της εργασίας αντί για την επιδότηση της ανεργίας.
  • Σχεδιασμό νέων προγραμμάτων προσανατολισμένων στις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις μέχρι 10 εργαζομένων.
  • Διατήρηση και ενίσχυση των υφιστάμενων δομών κατάρτισης του εμπορίου που λειτουργούν στα πλαίσια του ΛΑΕΚ και ανακατανομή της χρηματοδότησης.

Ο κ. Διοικητής διαβεβαίωσε ότι στην προμετωπίδα του ΟΑΕΔ είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας και η ενίσχυση της απασχόλησης, ενώ εξήρε την συμβολή των Μμε επιχειρήσεων ως κατεξοχήν πυλώνα για την καταπολέμηση της ανεργίας. Συμφώνησε με την διαπίστωση της ΕΣΕΕ ότι τα εξωπραγματικά μεγέθη ανεργίας που πλήττουν την Ελλάδα δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν χωρίς ανάπτυξη και στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της επιχειρηματικότητας εν γένει.

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη για ουσιαστικότερη συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων στο χώρο της εργασίας και δεσμεύτηκε ότι ο Οργανισμός θα αναλάβει τις σχετικές πρωτοβουλίες στο άμεσο μέλλον.

Τα μέλη του Προεδρείου της ΕΣΕΕ αναφέρθηκαν για μία ακόμη φορά στην δυσμενή οικονομική συγκυρία που πλήττει την Μμε εμπορική επιχείρηση και επεσήμαναν ότι η αντίστοιχα έχουν πληγεί και οι θέσεις εργασίας που προσφέρει.