Κάλεσμα του Εμπορικού Κόσμου των Μεγάρων για Προαιρετική Συμμετοχή στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 12-11-2014 - esm.com.gr
5064
post-template-default,single,single-post,postid-5064,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Κάλεσμα του Εμπορικού Κόσμου των Μεγάρων για Προαιρετική Συμμετοχή στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 12-11-2014

Αγαπητές και αγαπητοί Συνάδελφοι,

Ο Εμπορικός Σύλλογος Μεγάρων, μετά την απόφαση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, για την ποικιλότροπη συμμετοχή του εμπορικού κόσμου στις επερχόμενες γενικές κινητοποιήσεις της 12ης Νοεμβρίου, ανακοινώνει τα εξής:

Επειδή πάγια θέση μας είναι να διαφυλάσσεται ως τελευταίος προμαχώνας το κλείσιμο των καταστημάτων μας και να μην θεωρείται ως η πλέον δραστική συνδικαλιστική αντίδραση δεδομένου ότι συνεπάγεται και μεγάλο τίμημα μόνο για τους μικρομεσαίους εμπόρους, απευθύνουμε κάλεσμα  στον εμπορικό κόσμο των Μεγάρων για προαιρετική συμμετοχή στην κεντρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου και ώρα 10:30 στην Πλατεία Ηρώων στο Εργατικό Κέντρο Μεγάρων, για να εκφράσουμε από κοινού την δυσαρέσκειά μας για την πολιτική σύνθλιψης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και γενικότερα των εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Όλοι οι μικρομεσαίοι έμποροι της χώρας λέμε:

 • ΟΧΙ στην επιλεκτική εφαρμογή της «ελαττωματικής» εργαλειοθήκης Νο1 και No2 του ΟΟΣΑ και στη λεηλασία του ζωτικού χώρου της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στην χώρα μας.
 • ΟΧΙ στα λουκέτα, στην ανεργία, στην λαιμητόμο των «κόκκινων δανείων» και των πλειστηριασμών σπιτιών, περιουσιών, ελπίδων και αξιοπρέπειας.
 • ΟΧΙ στη φυγή των ελλήνων μικρομεσαίων, στην «επιχειρηματική μετανάστευση» και στην «καταναλωτική αιμορραγία» σε γειτονικές, «φορολογικά φιλικές» χώρες.
 • ΟΧΙ στην αναποτελεσματική υπερφορολόγηση, στη συνεχή επιβολή νέων και αναδρομικών φόρων και στην πλήρη αφαίμαξη και εξόντωση των συνήθων υποζυγίων.
 • ΟΧΙ στην οικονομική ασφυξία των επιχειρήσεών μας από την έλλειψη ρευστότητας, την επιβολή Capital Controls και τις υπερχρεώσεις στις στοιχειώδεις συναλλαγές για την συντήρηση των εργασιών μας.
 • ΟΧΙ στην πτώχευση του ΟΑΕΕ, στην κατάρρευσή του από άλογη διαχείριση και υφαρπαγή της περιουσίας του, που οδηγεί σε ανασφάλεια και «συντάξεις φτώχειας» δύο τουλάχιστον εμπορικές γενεές.

Λέμε:

 • ΝΑΙ στην ανάπτυξη με απασχόληση, με πρόγραμμα και σχεδιασμό για την αναδιάταξη της παραγωγής και την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της ελληνικής αγοράς.
 • ΝΑΙ στην πάταξη της γραφειοκρατίας, του παρεμπορίου, του λαθρεμπορίου, της φοροδιαφυγής και γενικότερα της παραοικονομίας.
 • ΝΑΙ στην απλοποίηση, επικαιροποίηση, εναρμόνιση και εφαρμογή μιας δίκαιης φορολογικής, εργασιακής και αγορανομικής νομοθεσίας.
 • ΝΑΙ στην διευθέτηση των ληξιπρόθεσμων φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεών μας, επάνω στις αρχές του σεβασμού, της αξιοπρέπειας και της καλής πίστης.
 • ΝΑΙ στη στήριξη της ανταγωνιστικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, των καταστημάτων στους εμπορικούς δρόμους των πόλεων και στην επιβίωση της μεσαίας τάξης.
 • ΝΑΙ στην ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων χωρίς άλλη οικονομική επιβάρυνση και στην άμεση ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης και της ρευστότητας στις ελληνικές επιχειρήσεις.