Αλλαγή στον Τρόπο σήμανσης των φορολογικών στοιχείων (παραστατικών) - esm.com.gr
777
post-template-default,single,single-post,postid-777,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Αλλαγή στον Τρόπο σήμανσης των φορολογικών στοιχείων (παραστατικών)

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την ΠΟΛ. 1076/17‐4‐13 του Υπουργείου Οικονομικών η έναρξη ισχύος των αλλαγών στον τρόπο σήμανσης των φορολογικών στοιχείων (παραστατικών), μέσω των Ειδικών Ασφαλών Φορολογικών Διατάξεων Σήμανσης Στοιχείων – ΕΑΦΔΣΣ (φορολογικών μηχανισμών), παρατείνεται έως την 01­-01-­2014.

Υπενθυμίζουμε, ότι οι βασικότερες αλλαγές αφορούν στα παρακάτω σημεία:

  • Ο εκδότης των παραστατικών θα πρέπει να διαθέτει ειδικό φορολογικό μηχανισμό (ΕΑΦΔΣΣ) και ηλεκτρονικό υπολογιστή με το κατάλληλο λογισμικό υποστήριξης και επικοινωνίας με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).
  • Όλες οι επιχειρήσεις θα αποστέλλουν καθημερινά τα στοιχεία των πωλήσεών τους στη ΓΓΠΣ. Η διαβίβαση θα γίνεται ηλεκτρονικά, μετά από σχετική επεξεργασία του λογισμικού και μετά την έκδοση του Δελτίου Ημερήσιας Αναφοράς «Ζ».